دستگاه فتوتراپی

آشنایی با دلایل و درمان زردی

شیر نخوردن نوزاد

ممکن است گاهی اوقات نوزاد شما شیر مادر را نخورد. نکته ای که اینجا وجود دارد اینست که در برخی موارد نوزاد هنوز به شیر نیاز دارد اما به دلایل زیر شیر نمی خورد:

شیر نخوردن نوزاد

  1.  غذاهای جدید یا سایر تغییرات در رژیم غذایی مادر که ممکن است باعث تغییر طعم شیر مادر شود.
  2. دندان درآوردن کودک و حساس ‌شدن لثه ‌های او که باعث می‌ شود مکیدن شیر مادر برایش دردناک شود.
  3.  ممکن است شما دچار استرس باشید و نوزاد متوجه این حالت روانی شما می ‌شود.
  4. شیوه ی شیردادن‌ تان را تغییر داده‌ اید.
  5.  به گاز گرفتن اتفاقی نوزاد با صدای بلند واکنش نشان داده ‌اید و او را ترسانده ‌اید.
  6.  عطر یا دئودرانت ‌تان را تغییر داده‌ اید و نوزاد متوجه تغییر بوی‌ شما شده است.
  7.  ممکن است نوزاد شما دچار عفونت گوش شده باشد، آبریزش بینی و سایر عارضه‌ ها در نوزاد که که شیرخوردن از پستان را برای کودک دردناک یا ناراحت ‌کننده می ‌کند.
  8.  فعالیت بدنی شدید مادر شیرده به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، موجب تلخ شدن شیر مادر می ‌شود و به همین علت شیرخوار از خوردن شیر امتناع می ‌کند.

نکته: ورزش منظم و  متعادل مانع شیردهی به نوزاد نیست، اما گاهی دیده می‌ شود که پس از فعالیت بدنی شدید و ورزش مادر شیرده به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، طعم تلخ در شیر ایجاد می ‌شود. در این مواقع لازم است مادر قبل از شیردادن، سینه ی خود را بشوید و اگر هنوز شیرخوار مایل به شیر خوردن نیست، مقدار کمی از شیر خود را قبل از تغذیه ی شیرخوار دور بریزد و بعد به نوزاد خود شیر بدهد.

ر.ک:http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=166396

+ نوشته شده در  چهارشنبه 25 شهريور 1394ساعت 17:49  توسط آقای ذکریان 

شرایط استاندارد فتوتراپی نوزاد(نوردرمانی)

ویژگی های فتوتراپی با شرایط استاندارد:

دستگاه زردی نوزاد(فتوتراپی)

 

لامپهای آن مخصوص فتوتراپی باشد.

  1. لامپها بیش از دو هزار ساعت کار نکرده باشند.
  2. لامپها محافظ داشته باشند تا (در صورت شکسته شدن)به بدن نوزاد آسیب نرسد.
  3. تهویه داشته باشد تا بیش از حد گرم نشود.
  4.  دمای محیطی نوزاد زیر دستگاه متعادل باشد(دمای زیاد به همراه گرمای خود دستگاه باعث بی حالی نوزاد شده و باعث کم شیر خوردن و درنتیجه دفع نشدن زردی می شود)
  5. حتماً نوزاد باید چشم بند داشته باشد تا به چشم او آسیب نرسد.
  6. بیش از دو ساعت زیر دستگاه نماند.
  7. در روزهای انجام فتوتراپی نوزاد هر چه بیشتر شیر بخورد زردی بیشتر دفع می شود و بهتر است.
  8. نوزاد زیر دستگاه باید بدون لباس بوده و فقط چشم بند و پوشک داشته باشد.
+ نوشته شده در  دوشنبه 16 شهريور 1394ساعت 22:02  توسط آقای ذکریان 

پاکی نوزاد

با وضو شیر دادن 

اثر وضو در شیر دادن نوزاد

اگر می خواهید نوزاد امروزتان در آینده فرد درستی باشد و مشکلات بسیاری از خانواده های امروز را با بچه تان نداشته باشید سعی کنید باوضو به او شیر دهید. هرچه شیر مادر از مادری پاکتر بوجود آمده باشد نوزادی پاکتر تربیت خواهد کرد.

داستانهای مختلفی از افرادی که مادرشان با وضو به آنها شیر داده اند نقل شده است که حاکی از تاثیر زیاد این مساله بر نوزاد دارد.

آب هم جسم مادر را پاک می کند و هم روح او را. کلاً آب ماده جالبیه.

+ نوشته شده در  شنبه 14 شهريور 1394ساعت 14:22  توسط آقای ذکریان 

طرز تهیه شربت خانگی برای درمان زردی نوزاد

شربت ترنجبین و شیر خشت به درمان زردی نوزاد کمک می کند.این شربت در زمان حدود 8تا 10 روزه عمل کرده و باعث کاهش زردی می شود.

درمان زردی با ترنجبین و شیرخشت

طرز تهیه این شربت گیاهی:

برای تهیه این شربت گیاهی ابتدا باید 1 قاشق غذاخوری از ترنجبین را در 1 لیوان آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 5 دقیقه درون آب جوش خیس بخورد. در ادامه آن را صاف کنید و یک قاشق چای خوری شیرخشت به آن اضافه نمایید و آن را هم بزنید. این مخلوط را دوباره از صافی عبور دهید و از آن هر 2 ساعت یک بار، به میزان یک قاشق چای خوری به نوزادتان بدهید. نوزادتان باید تا زمانی از این شربت گیاهی مصرف کند که مدفوعش زرد طلایی بشود. بنابراین باید در کنار اینکه به نوزادتان این شربت را می‌دهید، مدفوع و رنگ پوست او را نیز بررسی بکنید. 

 اگر این شربت به همراه حمام کردن نوزاد و مصرف جوشانده این دو گیاه باهم همراه باشند می‌توانند باعث شوند که زردی با سرعت بیشتری درمان بشود.

البته توجه به این نکته لازم است استفاده از داروهای گیاهی بهتر است با تجویز فرد متخصص در این زمینه باشد تا با اطمینان بیشتری موجب کاهش زردی نوزاد شما شود. 

ر.ک

+ نوشته شده در  شنبه 28 شهريور 1394ساعت 0:38  توسط آقای ذکریان 

تشخیص درجه زردی

زردی در نوزادان به سه گونه ممکن است:

  1. زردی خفیف: این نوع زردی عمدتا سر و صورت و گردن نوزاد را فرامی گیرد. راه تشخیص این نوع زردی اینست که به چشمان نوزاد نگاه کنیم و زردی چشمان نوزاد را تشخیص دهیم.
  2. زردی متوسط: این نوع زردی عمدتاً علاوه بر زردی خفیف شکم تا ناف نوزاد را نیز می پوشاند.راه تشخیصش اینگونه است که آرام انگشت خود را روی شکم یا سینه نوزاد می گذاریم و برمی داریم.اگر جای دستمان به زردی تمایل داشت یعنی زردی تا شکمش هم آمده است.
  3. زردی شدید:این نوع زردی کل بدن را می پوشاند.برای تشخیص این نوع زردی می توانیم انگشتمان را روی کف پای نوزاد گذاشته و برداریم و اگر جایش زرد بود یعنی زردی به پا هم رسیده و زردی شدید است.

اگر فقط صورت زرد باشد، بيلي‌روبين بين 5 تا 7 است و اگر بالاي سينه تا ناف باشد حدود 10 و اگر تا پايين شکم باشد 15 و اگر تا نوک پا باشد 20 ميليگرم بر دسي‌ليتر مي باشد.

 

ر.ک

+ نوشته شده در  شنبه 28 شهريور 1394ساعت 0:37  توسط آقای ذکریان 

فتوتراپی نوزاد

اگر به نظر مي رسدکودک شما مبتلا به زردي ، ممکن است پزشک انجام آزمايشهايي را براي اندازه گيري سطح بيلي روبين در خون و تشخيص ضرورت درمان پيشنهاد نمايد که یکی از راههای مهمش فتوتراپی است. اگر کودک رسيده متولد شده و از ساير جهات سالم است،معمولاً کودک براي يک يا دو روز برهنه و در حالي که چشمهايش با يک پوشش محافظ پوشانده شده است، زير نور UV قرار مي گيرد. نور UVباعث تخريب بيلي روبين اضافي خون مي شود. بيلي روبين هاي تخريب شده از طريق کبد دفع مي شود. این روش همان فتوتراپی است.
از اوايل دهه 1970 زردي با فتوتراپي درمان مي شده است. اگر کودک شما دچار نوع نادر زردي ناشي از ناسازگاري خوني باشد و بيلي روبين تا سطح خطرناک بالا رود، ممکن است نياز به تعويض خون داشته باشد و حتی فتوتراپی هم کارساز نباشد. بنابراین فتوتراپی برای درمان زردی های متوسط مناسب است.

 

از عوارض درمان نشدن زردی در نوزاد می توان به فلج مغزی، عقب ماندگی ذهنی، حملات صرعی، اشکال در تعادل حرکتی، ناهنجاری های دندانی و ناشنوایی اشاره کرد که دیگر قابل درمان نیستند. بنابراین درمان زردی نوزاد را جدی بگیریم.

 

ر.ک

+ نوشته شده در  شنبه 28 شهريور 1394ساعت 0:37  توسط آقای ذکریان